Het betreft een pand met 40 woningen, dat voorheen voorzien was van 2 centrale CV ketels. De oudere VR ketel (rechts op de afbeelding) is gesaneerd, de nieuwere HR ketel (links op de afbeelding) is als enige reguliere verwarmingsbron overgebleven. Cheappower4U heeft gekozen voor een drietal WKK’s met een vermogen van 15kW elektrisch vermogen, 30kW thermisch vermogen. Verder is er gekozen voor 2 buffervaten met een capaciteit van 1.000 liter per stuk. Deze zorgen voor een continue buffer van warmte voor zowel het CV circuit als het tapwater circuit. Daarnaast heeft Cheappower4U het interne netwerk, evenals de benodigde stroomverdeler geïmplementeerd, die iedere woning van haar stroom voorziet. Alle bewoners nemen deel aan het concept en produceren nu hun eigen lokale elektriciteit.

Net als de betreffende VVE en haar beheerder, adviesbureau Vertommen (te Maastricht) is Cheappower4U zeer verheugd dat dit eerste project in April 2016 is gerealiseerd na een dik jaar voorbereiding. Indien u als VVE, woningcorporatie of beheerder een indruk op locatie wilt krijgen, schroom dan niet om contact op te nemen.

  Opdrachtgever: Via Regia 30-48

 Beheerder: Vertommen adviesbureau Maastricht

 Locatie: Maastricht

 Oplevering: April 2016

 Aantal WKK’s: 3 stuks van 15KW elektrisch vermogen/ 30KW thermisch vermogen

 Aantal aansluitingen:40